Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κέικ με αλεύρι αμυγδάλου


μαγειρεύει η Christian Georgiou

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ μαλακό βούτυρο
  • ¼ της κούπας χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κ γλ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος . το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Βάζουμε μία λαδόκολλα σε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο