μαγειρεύει η Andriana Antoniou
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ¾ του φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό
- 2 κ γ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- αλεύρι ζαχαροπλαστικής όσο πάρει
- 1 κ γ χυμό λεμονιού
- 3 κιλά μήλα ψημένα με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο νερό
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο
λίγο το αλεύρι μέχρις ότου να έχουμε μια ζύμη που να μη μας κολλάει.
Βάζουμε την μισή ζύμη σε ένα πυρεξ και πασπαλίζουμε λίγη
ζάχαρη και κανέλα. Προσθέτουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και
κανέλα.
Βάζουμε και την υπόλοιπη μισή ζύμη και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου