Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Μηλόπιτα νηστίσιμη



μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¾ του φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό
  • 2 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι ζαχαροπλαστικής όσο πάρει
  • 1 κ γ χυμό λεμονιού
  • 3 κιλά μήλα ψημένα με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο νερό
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρις ότου να έχουμε μια ζύμη που να μη μας κολλάει.
Βάζουμε την μισή ζύμη σε ένα πυρεξ και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα. Προσθέτουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και κανέλα.
Βάζουμε και την υπόλοιπη μισή ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά



Παρατήρηση : στην συνταγή αυτή αν δεν θέλουμε να γίνει νηστίσιμη μπορούμε να παραλείψουμε την σόδα και να προσθέσουμε 4 αυγά και λίγο ανάλατο βούτυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο