Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ρεβανί Βέροιας



μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο η ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του και τον χυμό του
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 ποτήρι αλεύρι περίπου (ανάλογα με τον χυμό πορτοκαλιού η το μέγεθος των αυγών)
  • μαστίχα (οπότε τότε δεν βάζουμε πορτοκάλι)
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, όπως κάνουμε με το κέικ
μόλις το βγάλουμε το περιχύνουμε με το σιρόπι. 
Αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι και όταν κρυώσει καλά σερβίρουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο