Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Λαχματζούν


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά για τις πίτες
  • αλεύρι
  • μαγιά
  • αλάτι
  • νερό
Για την γέμιση
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.γλ πιπέρι
  • 1 κ.γλ πιπέρι κόκκινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κσ σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
Για την επικάλυψη
  • μαϊντανός μπόλικος
  • χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη όπως κάνουμε το ψωμί αλεύρι μαγιά αλάτι και νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει. 
Μετά την πλάθουμε μικρά μπαλάκια και την αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τον κιμά. 
Στον κιμά βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε φύλλα τα μπαλάκια της ζύμης όσο ένα πιάτο περίπου, στρώνουμε πάνω τον κιμά και αν θέλουμε τα ψήνουμε στο φούρνο ή αλλιώς σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σε χαμηλή φωτιά. 
Για να τα φάμε βάζουμε πάνω μπόλικο μαϊντανό, στύβουμε λεμόνι, το διπλώνουμε και το τρώμε με το χέρι. 
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο