Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κέικ με στέβια και κακάο


μαγειρεύει η Christian Georgiou


Υλικά
  • 4 αυγά
  •  λίγο κονιάκ η ουίσκι
  • 1/2 ποτήρι στέβια
  •  ¾  ποτηριού φυστικέλαιο 
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 2 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ σ κακάο
Εκτέλεση

Πρώτα χτυπάμε τα αυγά με το κονιάκ και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι, το γάλα και τις βανίλιες. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. 
Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό αλλά όχι και πάρα πολύ φυσικά
Βάζουμε στην φόρμα μας λάδι και λίγο αλεύρι για να μη μας κολλήσει το κέικ και βάζουμε λίγο από το μείγμα μέσα. 
Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να γίνει σοκολατένιο.
Το προσθέτουμε κι αυτό από πάνω και ανακατεύουμε απαλά για να σμίξουν όμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο