μαγειρεύει η Ελενα Γεωργιου
Υλικά
- 325 γρ βούτυρο
- 225 ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 500 γρ αλεύρι μαλακό
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ γ μπέικιν πάουντερ
- μαρμελάδα, κουβερτούρα , τρούφα (προαιρετικά)
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με την άχνη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε
ένα ένα τ αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 15 λεπτά
Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά κι
αυτό και ανακατεύουμε με την σπάτουλα ,
όχι με το μίξερ
Με ένα κορνέ κάνουμε την ζύμη μπαστουνάκια. Τα ψήνουμε στους
180 βαθμούς για 12-13 λεπτά
Μόλις κρυώσουν τα ενώνουμε με μαρμελάδα ανά δύο.
Λιώνουμε λίγη κουβερτούρα και βουτάμε τις άκρες τους και
βάζουμε και τρούφα αν θέλουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου