Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Αρνάκι φρικασέ


μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά
  • αρνί
  • κρεμμύδια
  • πιπέρι
  • κύβος λαχανικών
  • λάδι
  • λίγο νερό
  • μαρούλια
  • άνηθος
  • αλάτι
  • αυγά 
  • λεμόνι
  • λίγο αλεύρι
Εκτέλεση


Πλένουμε το αρνί πολύ καλά. Το βάζουμε στη χύτρα με κρεμμύδι πιπέρι και κύβο λαχανικών ,νερό και λίγο λάδι . 
Το αφήνουμε να βράσει καλά . Ανοίγουμε την χύτρα και βγάζουμε το αρνί το ζουμί εγώ το έβαλα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα και έβαλα μέσα κομμένα τα μαρούλια, τον άνηθο και αλάτι το αφήνουμε να βράσει καλά. 
Λίγο πριν το κλείσουμε βάζουμε και το αρνί να δέσει όλο μαζί. 
Μόλις το κλείσουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κρατάμε ζωμό από το φαγητό για να κάνουμε το αυγολέμονο. 
Βάζουμε αυγά με λεμόνι και τα χτυπάμε καλά συμπληρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό και μόλις δέσει βάζουμε λίγο αλεύρι έτσι θα γίνει πιο κρεμώδες και εάν χρειαστεί να το ξαναζεστανουμε δεν θα κόψει. 


Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ανακατεύουμε λίγο και έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο