Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Κολοκοτές


μαγειρεύει η Andriana Antoniou


Υλικά
  • 2 κιλά κολοκύθι τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • ¾ του φλιτζανιού πλιγούρι
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
Για την ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
  • 2 φλιτζάνια περίπου χλιαρό νερό
  • 2 κ σ ξύδι
Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε την ζύμη μας. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζυμαριού και ανοίγουμε στρόγγυλες μικρές πίτες. 
εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και τα υλικά για την γέμιση μας.
Παίρνουμε λίγη από την γέμιση και την βάζουμε σε κάθε πιτούλα που ανοίξαμε. 



Τις κλείνουμε καλά και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο