Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ρυζότο με σπαράγγια



μαγειρεύει η Eleni Kariofilli
Υλικά
  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 250  γρ ρύζι αρμπόριο 
  • λίγο βούτυρο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κοτόπουλο
  • παρμεζάνα
Εκτέλεση



Ζεματάμε τα σπαράγγια και κρατάμε το ζωμό. Μέσα σ αυτό διαλύουμε τον κύβο. 


θέλουμε 1  λίτρο ζωμό. 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο προσθέτουμε το ρύζι μέχρι να διαλύσει. 
Σβήνουμε με λευκό κρασί. 
Ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός. 
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον ζωμό. Μόλις το ρύζι τον πιει ρίχνουμε μια κουταλιά. 
Αυτό μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να έχουμε ένα ρύζι εξωτερικά βρασμένο αλλά να κρατάει ελαφρά στο κέντρο. 
Αποσύρουμε απ την φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο τα σπαράγγια και την παρμεζάνα μας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο