μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- γαλέος σε φέτες
- ξερά κρεμμύδια όσα θέλουμε
- λάδι
- αρκετή γλυκιά και καυτερή πάπρικα (για 1 φέτα έβαλα 1 κουταλιά της σούπας γλυκειά και λίγη καυτερή)
- νερό
- χυμό λεμόνι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις ροδίσει ρίχνουμε
τις πάπρικες ανακατεύουμε αφήνουμε μισό λεπτό και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει έως ότου δείξει να μένει σαν σάλτσα, προσθέτουμε το ψάρι και
ρίχνουμε πάλι νερό όσο να το σκεπάζει.
Συνεχίζουμε να βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίζει να μένει με λίγο ζουμάκι σαν αραιή σάλτσα προσθέτουμε αλάτι και
το χυμό λεμονιού.
Κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα να πάει παντού και
αφήνουμε τρία τέσσερα λεπτά να βράσει, σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά.
Έτοιμο
καλή όρεξη και καλές βούτες!!
Συνοδεύουμε με βραστή σαλάτα και ζυμωτό ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου