Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Κουλουράκια


μαγειρεύει η Maria Aggrelidoy

Υλικά
  • ½ κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • άρωμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • ½  κουταλάκι σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την σόδα διαλυμένη κι αυτή, την βανίλια, το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Αν σκάει  η ζύμη βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό.



 Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο