μαγειρεύει η Maria Aggrelidoy
Υλικά
- ½ κιλό βούτυρο γάλακτος
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- άρωμα βανίλιας
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- ½ κουταλάκι σόδα
- 1 κιλό αλεύρι περίπου
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τους
κρόκους καλά χτυπημένους.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το
προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την σόδα διαλυμένη κι αυτή, την βανίλια, το
κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Αν σκάει η ζύμη βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου