Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Παστίτσιο με κιμά σόγιας


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά για 4 μερίδες
  • 200 γρ μακαρόνια
  • λίγη φέτα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού και λίγο ακόμα σόγια
  • λάδι
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • βασιλικό
  • ντομάτα ψιλοκομμένη
  • λίγο κρασί
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νιφάδες αποξηραμένων λαχανικών η κύβο λαχανικών
 Για την μπεσαμέλ
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνι φρέσκο . γάλα ή 1 φλιτζάνι γάλα και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • τριμμένο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα.
Για τον κιμά: βράζουμε τη σόγια για τρία τέσσερα λεπτά και μετά τη ξεπλένουμε με κρύο νερό και τη σουρώνουμε καλά, και τη στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά. 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όταν γυαλίσουν βάζουμε τη σόγια και τσιγαρίζουμε κι αυτήν.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα,το καρότο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αν θέλουμε και λίγο μαϊντανό.
Βράζουμε περίπου μισή ώρα μέχρι να πιει όλα τα υγρά. 
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνοντας το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι, καβουρδίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το γάλα.
Μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε και προσθέτουμε το αυγό λίγο τυρί αλάτι πιπέρι.
Αν τη θέλουμε πιο πηχτή τη βάζουμε πάλι για λίγο στη φωτιά.
Στρώνουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
Παρατήρηση :Γίνεται απόλυτα νηστίσιμη η συνταγή, δίχως αυγό με φυτικό τυρί και φυτικό γάλα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο