Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κουρκουτόπιτα


μαγειρεύει η Mary Anastasopoulou


Υλικά
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 250 γρ. φέτα
  • λάδι
  • βούτυρο
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά έκτος από το τυρί το λάδι και το βούτυρο, να γίνουν χυλός , γίνεται αρκετά ρευστός.
Λαδώνουμε ένα ταψί , εγώ έβαλα το μεγάλο για να γίνει λεπτή και τραγανή, κανονικά χρησιμοποιούν σινί άλλα που να μπει στο φούρνο, αν έχετε και έχετε και ξυλόφουρνο θα γίνει καταπληκτικό... λάδι όχι πολύ, ίσα που να καλύψει το ταψί και προσθέτουμε και λίγο βούτυρο. 
Απλώνουμε το χυλό και προσθέτουμε σε κομματάκια τη φέτα. εγώ επειδή χρησιμοποίησα δίκια μου φέτα από πρόβειο γάλα με όλα τα λιπαρά της, έβαλα λιγότερο...


Προσθέτουμε και λίγο βούτυρο ακόμα από πάνω ,κομματάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς ώσπου να ροδίσει, προσοχή να μην τη κάψετε γιατί είναι λεπτή, καλή επιτυχία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο