μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες ει δυνατόν ίδιου μεγέθους, τις μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.
- 800 - 1000 γρ. ζάχαρη ανάλογα ποσό γλυκό το θέλουμε (εγώ έβαλα 800)
- 1 βανίλια
- χυμό από ένα λεμόνι
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε
σε κατσαρόλα σε στρωματά εναλλάξ με τη ζάχαρη.βάζουμε την κατσαρόλα τουλάχιστον
12 ώρες στο ψυγείο.
Καλύτερα να το κάνουμε αποβραδίς.
Την άλλη μέρα βάζουμε την
κατσαρόλα στην κουζίνα μας προσθέτουμε τη βανίλια και βράζουμε το γλυκό για 5
λεπτά.
Αφαιρούμε με προσοχή τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε το
βράσιμο του σιροπιού έως ότου αρχίζει να δένει.
Προσθέτουμε το λεμόνι και τις
φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 λεπτό μόνο.
Το γλυκό μας είναι
έτοιμο.
Το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα με σιρόπι να το καλύπτει.
Το υπόλοιπο
σιρόπι που θα μείνει το κρατάμε χωριστά για να γαρνίρουμε παγωτό, γιαούρτι η
ότι άλλο
Θέλουμε.προσοχή στους χρόνους, τους τηρούμε αυστηρά για να μη
διαλυθούν από το βρασμό τα φρούτα.
Αν συμβεί αυτό άπλα αντί για γλυκό θα έχουμε
μία ωραιότατη μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!
Θα μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου