Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Πίτα με τυριά και αλλαντικά


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • λίγο λάδι
  • τυριά τριμμένα της αρεσκείας μας
  • διάφορα αλλαντικά
  • καλαμπόκι κονσέρβα
  • ντομάτα σε ροδέλες
  • μανιτάρια
  • 2 αυγά
  • λίγο γάλα
  • 1/2 ποτηράκι σπορέλαιο
Εκτέλεση


Σουρώνουμε τα φύλλα ένα ένα στο σκεύος απαλά..  όχι σφιχτά.



Τα μισά από το πακέτο φύλλα κρούστας. 
Βάζουμε λίγο λαδάκι  στην επιφάνεια ( εγώ δεν έβαλα γιατί το δικό μου σκεύος δεν κολλάει)
Έπειτα ρίχνουμε για γέμιση : τυριά τριμμένα διάφορα, αλλαντικά, καλαμπόκι, ντοματούλα σε ροδέλες, μανιτάρια. ( κ γενικά ότι γέμιση θέλουμε)




Από επάνω από την γέμιση κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας ..
Σπάμε 2 αυγά τα ρίχνω μέσα σε γάλα και μισό ποτηράκι σπορέλαιο και τα χτυπάμε καλά 





Περιχύνουμε από επάνω να πάει σε όλη την επιφάνεια και να ποτίσει έως κάτω.. 
Ψήνουμε περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.




Παρατηρήσεις :
Αν είχα σουρωτή στο τελείωμα θα έριχνα στα φύλλα μια σουρωτή και μισό ποτήρι σπορέλαιο. 

Θα τ άφηνα 20 λεπτά να απορροφηθούν όλα τα υγρά από τα φύλλα και μετά θα τα έψηνα. 
Και λίγο πριν κλείσω θα άλειφα με ένα πινέλο τα φύλλα με κρόκο αυγού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο