Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Πρασόπιτα με κιμά



μαγειρεύει ο Δημητρης Σωτηρακης

Υλικά για την ζύμη
  • αλεύρι μαλακό με 12% πρωτεΐνη
  • 380 γρ νερό 
  • 80 γρ ελαιόλαδο 
  • κουταλιά της σούπας ξύδι 
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
  • πράσα
  • κιμά
  • κρεμμύδι
  • αυγό
  • φέτα ή κάποιο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και το χτυπάμε με το φτερό στην κουζινομηχανη για 3 με 4 λεπτά. 
Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με τον γάντζο πλέον. 
Όλη η ζύμη πρέπει να μαζευτεί επάνω στον γάντζο και ο κάδος να είναι πεντακάθαρος. 
Θα πρέπει η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια
Την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Μετά την χωρίζουμε σε δύο μέρη το ένα να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. 
Το μεγάλο μέρος το χωρίζουμε σε 4 μέρη και το μικρότερο σε 3. 
Τα ανοίγουμε με νισεστέ. 4 κάτω και 3 από πάνω.
Για την γέμιση βάζουμε τον  κιμά με το πράσο. Αφού βράσει για κάνα δεκάλεπτο προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
Όταν το αποσύρουμε από την φωτιά βάζουμε και το τυρί μαζί με το αυγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο