μαγειρεύει ο Panagopoulos Giannis
Υλικά
- 1 κιλό κρέας για κοκκινιστό (εγώ πήρα σπαλομήτα)
- 3 μελιτζάνες
- 3 πιπεριές κέρατο
- 2 πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 4 ντομάτες
- φρέσκο θυμάρι
Κόβουμε το κρέας σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια, το
αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε.
Το αφαιρούμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τρίβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε και το θυμάρι.
Βάζουμε και το κρέας μαζί με λίγο νερό και το σιγοβράζουμε
μέχρι να μαγειρευτεί.
Στο μεταξύ κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλες μπουκιές και τα
ψήνουμε.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, ρίχνουμε και τα λαχανικά και
τα μαγειρεύουμε 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελέγχοντας το νερό και το
αλάτι.
Παρατήρηση : αν είχα πιπεριές Φλωρίνης θα έβαζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου