Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Κοκκινιστό με μελιτζάνες , πιπεριές και πατάτες





μαγειρεύει ο Panagopoulos Giannis

Υλικά
  • 1 κιλό κρέας για κοκκινιστό (εγώ πήρα σπαλομήτα)
  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πιπεριές κέρατο
  • 2 πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 4 ντομάτες
  • φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε.
Το αφαιρούμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τρίβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε και το θυμάρι.
Βάζουμε και το κρέας μαζί με λίγο νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί.
Στο μεταξύ κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλες μπουκιές και τα ψήνουμε.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, ρίχνουμε και τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελέγχοντας το νερό και το αλάτι.



Παρατήρηση : αν είχα πιπεριές Φλωρίνης θα έβαζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο