Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κολοκυθάκια γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά 
  • κολοκυθάκια
Για την γέμιση
  • κιμά
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ντομάτα τριμμένη
  • ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο και κόκκινο
  • μαϊντανό 
  • λίγο λάδι
Για την σύβραση
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • νερό
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια και τα γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης
Αφού γεμίσουμε τα κολοκυθάκια κάνουμε μια σύβραση 
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις π[πιπεριές και μόλις μαλακώσουν βάζουμε την σάλτσα,αλάτι και το νερό.
 Όταν πάρει βράση βάζουμε και τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Παρατήρηση : 2η εκδοχή  από τον Panagopoulos Giannis


Κάνουμε τον κιμά μπαλάκια , όπως τα γιουβαρλάκια, κόβουμε κομμάτια τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε χωρίς να τα γεμίσουμε . Η γεύση είναι ακριβώς η ίδια !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο