Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Καζάν ντιπί με κουλί φράουλας


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα ρυζάλευρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • βανίλια
  • ροδόνερο
  • λίγη ακόμα ζάχαρη κρυσταλλική 
  • λίγο βούτυρο
Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει καραμέλα η ζάχαρη . 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 700 γρ γάλα και την ζάχαρη. 
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και μέσα σε αυτό διαλύουμε το ρυζάλευρο. 
Μόλις το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε το διαλυμένο ρυζάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. 
Προσθέτουμε την βανίλια και 2 κουταλιές ροδόνερο. 
Στο ταψί με την καραμέλα ρίχνουμε την κρέμα και την βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Οταν κρυώσει την γαρνίρουμε με κουλί φράουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο