Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Κουλουράκια μοσχομυριστα με αμμωνία


μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
  • 1 βούτυρο αγελαδινό (250γρ) 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό 
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
  • 6 βανίλιες 
  • 1 μπεικιν 
  • 1 κ σ αμμωνία 
  • αλεύρι γοχ όσο πάρει περίπου 1 κιλό και λίγο παραπάνω 
  • κρόκοι αυγών για επάλειψη 
Εκτέλεση 

Όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου. 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει. 
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. 
Προσθέτουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα μας. 
Ρίχνουμε και το ξύσμα με τις βανίλιες. Στο τέλος βάζουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια πολύ απαλή και αφράτη ζύμη. 


Πλάθουμε τα κουλουράκια. 
Αλείφουμε με 3 κρόκους και 3 κσ νερό και μια πρέζα βανίλια. 





Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Δεν γίνονται πάρα πολύ γλυκά. 
Αν τα θέλουμε πιο γλυκά αυξάνουμε την ζάχαρη συν ένα πάρα πάνω αυγό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο