Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ρυζοσαλάτα ανοιξιάτικη

   
μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • ρύζι μπασμάτι 
  • αυγά σφιχτοβρασμένα
  • φασολάκια με καρότα βρασμένα (είχαν περισσέψει από προχτές)
  • κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αγγουράκι
  • μαϊντανός
  • μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • πιπεριές χρωματιστές (είχα 1 κόκκινη)
  • αλάτι
  • ξύδι λευκό
  • κουνουπίδι ξυδάτο
Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να φύγει όλο το νερό.
Όταν στραγγίζει  καλά το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μουστάρδα. 
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
κόβουμε τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ με το ρύζι.
Στο τέλος αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο ξίδι.
Βάζουμε την  ρυζοσαλάτα μας στο ψυγείο να  ενωθούν οι γεύσεις και να  είναι δροσερή μέχρι να σερβίρουμε  .
Παρατήρηση : μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχανικό θέλουμε : ντομάτες, αρακά βρασμένο, παντζάρι, αβοκάντο , ελιές η ακόμα και κρέας που περίσσεψε, όπως κοτόπουλο, χοιρινό η μοσχάρι. και γιατί όχι και ψάρι;
Καλή μας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο