Υλικά
- 1,5 κιλό αίγα (γίδα) η ζυγούρι η πρόβατο η κοτόπουλο χωριάτικο .
- 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 6 -7 fly.ζωμό κρέατος
- 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο , ολόκληρο , χαραγμένο σταυρό
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- προαιρετικά στακόβουθρο
- ρύζι
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε περίπου 1 κ. σ. . αλάτι και το ξαφρίζουμε πολύ καλά .
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (η μαμά μου το έβαζε για τυχόν μυρωδιά του κρέατος ).
Βράζουμε πολύ καλά το κρέας (μπορείτε να βράσετε 2 είδη κρέατος ζυγούρι η αίγα με κοτόπουλο ). Το βράζουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα κοκάλα .
Βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε το ζουμί .
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και αφού βράσει ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε , αλατίζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει και προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού κατά βούληση και το στακοβουθρο ... προσωπικά δεν βάζω .
Το ρύζι πρέπει να κρατάει λίγο και να είναι ζουμερό , να μην στεγνώσει .
Σερβίρεται ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου