Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Γίδα βραστή με γαμοπίλαφο




μαγειρεύει η ελενη μιχαλακη

Υλικά
  • 1,5 κιλό αίγα (γίδα) η ζυγούρι η πρόβατο η κοτόπουλο χωριάτικο .
  • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 6 -7 fly.ζωμό κρέατος
  • 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο , ολόκληρο , χαραγμένο σταυρό
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • λεμόνι
  • προαιρετικά στακόβουθρο
  • ρύζι
Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να το σκεπάζει.

Ρίχνουμε περίπου 1 κ. σ. . αλάτι και το ξαφρίζουμε πολύ καλά .
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (η μαμά μου το έβαζε για τυχόν μυρωδιά του κρέατος ). 
Βράζουμε πολύ καλά το κρέας (μπορείτε να βράσετε 2 είδη κρέατος ζυγούρι η αίγα με κοτόπουλο ). Το βράζουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα κοκάλα . 
Βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε το ζουμί . 
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και αφού βράσει ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε , αλατίζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει  και προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού κατά βούληση και το στακοβουθρο ... προσωπικά δεν βάζω . 
Το ρύζι πρέπει να κρατάει λίγο και να είναι ζουμερό , να μην στεγνώσει .
Σερβίρεται ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο λεμόνι. 



καλή επιτυχία !!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο