Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Μπουγάτσα Σαλονίκης με τυρί



μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά για 2 μπουγάτσες
  • 120 γρ νερό
  • λιγότερο από μισό κουταλάκι αλάτι 
  • όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη 
Για την γέμιση
  • φέτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
Στη συνέχεια κάνουμε  4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε  με τον πλάστη μικρά φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο με αρκετό σπορέλαιο ανάμεσα.



Τα αφήνουμε  για άλλη μισή ώρα. 
Αφού ξεκουράστηκαν καλά ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με τον τρόπο που σας είχα δείξει παλιότερα, 
Βάζουμε στη μέση το τυρί 



και διπλώνουμε  της άκρες σαν φάκελο. 




Στη συνέχεια ανοίγουμε  το δεύτερο φύλλο και βάζουμε  στο κέντρο το πιτάκι με τα 
διπλωμένα φύλλα στο κάτω μέρος και ξαναδιπλώνουμε  με τον ίδιο τρόπο. 




Θα μείνουν απόψε στο ψυγείο και αύριο το πρωί θα ψηθούν




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο