μαγειρεύει ο Δημητρης Σωτηρακης
Υλικά για την κρέμα σοκολάτα
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ ζάχαρη
- λίγο κονιάκ
- 1 βανίλια
- 50 γρ κακάο
- 150 γρ κουβερτούρα.
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ αλεύρι γοχ
- 50 γρ κακάο
- 2 βανίλιες
- 2 κ γ μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα
ενώνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από την κουβερτούρα και το κονιάκ.
Αυτά τα βάζουμε αφού πήξει η κρέμα και κατεβάσουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
ενώνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από την κουβερτούρα και το κονιάκ.
Αυτά τα βάζουμε αφού πήξει η κρέμα και κατεβάσουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν 10 λεπτά περίπου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και 2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με την μαριζ πλέον και όχι στο μίξερ με τα αυγά και την ζάχαρη . Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30χ18 και βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Ανακατεύουμε με την μαριζ πλέον και όχι στο μίξερ με τα αυγά και την ζάχαρη . Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30χ18 και βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου