Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Συκαλάκι γλυκό


μαγειρεύει η Lena Georgoudi

Υλικά
  • 35  μεγάλα η 40 μικρά άγρια σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του  γλυκού λεμόντουζο
  • 3,5 ποτηριά νερό
  • 1 πρέζα γαλαζόπετρα (προαιρετική)
  • 1 κ σ, γλυκόζη
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα και  κόβουμε την ουρά. Τα τρυπάμε με πιρουνάκι  μυτερό και τα πλένουμε
Τα ζεματίζουμε 3 φορές. Στο πρώτο ζεμάτισμα  βάζουμε λίγη γαλαζόπετρα. Τα ξεπλένουμε καλά και τα στύβουμε να φύγουν τα πολλά νερά.


Κατόπιν  τα βάζουμε 3-4 ώρες στο λεμόντουζο με νερό
Τα ξαναστύβουμε .
 Δένουμε το σιρόπι και  ρίχνουμε τα σύκα μας να βράσουν μαζί. 
Τ αφήνουμε όλη νύχτα και την επόμενη τα βλέπουμε αν χρειάζεται κι άλλο βράσιμο. Στο τέλος βάζουμε και την γλυκόζη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο