μαγειρεύει η Lena Georgoudi
Υλικά
- 35 μεγάλα η 40 μικρά άγρια σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού λεμόντουζο
- 3,5 ποτηριά νερό
- 1 πρέζα γαλαζόπετρα (προαιρετική)
- 1 κ σ, γλυκόζη
Καθαρίζουμε τα σύκα και κόβουμε την ουρά. Τα τρυπάμε με
πιρουνάκι μυτερό και τα πλένουμε
Τα ζεματίζουμε 3 φορές. Στο πρώτο ζεμάτισμα βάζουμε λίγη
γαλαζόπετρα. Τα ξεπλένουμε καλά και τα στύβουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
Κατόπιν τα βάζουμε 3-4 ώρες στο λεμόντουζο
με νερό
Τα ξαναστύβουμε .
Δένουμε το σιρόπι και ρίχνουμε τα σύκα μας να βράσουν μαζί.
Τ αφήνουμε όλη νύχτα και την επόμενη τα βλέπουμε αν χρειάζεται
κι άλλο βράσιμο. Στο τέλος βάζουμε και την γλυκόζη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου