Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Παπόπιτα



μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά

  • ζύμη δική μας ή έτοιμη ζύμη σφολιάτας
Για την γέμιση
  • σκόρδο όσο αντέχετε
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 4 ντομάτες σε κομματάκια
  • αλάτι
  • κανέλα
  • ρίγανη
  • μισό παπί βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη και χωρίζουμε σε 2 μέρη.




Ετοιμάζουμε την γέμιση προσθέτοντας τα υλικά της συνταγής με την σειρά που αναγράφονται και τα μαγειρεύουμε.



ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε 2 φύλλα. βάζουμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψί 



και απλώνουμε την γέμιση καλά στρώνοντάς της με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κάνουμε γύρω γύρω τον κόθορο.




Χαράζουμε την πίτα και την λαδώνουμε . 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο