Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Χινκάλι



μαγειρεύει η  Anna Mkhitaryan
nna MkhitaryanAnna Mkhitaryan
Υλικά για την ζύμη 
  • 800gr αλεύρι χωριάτικο 
  • 1 αυγό 
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό(και προσθέτεις ανάλογα) 
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο 
  • λίγο αλάτι 
Για την γέμιση 
  • 700-800gr κιμά( χοιρινό ή βοδινό ή μισό μισό) 
  • 1/2  κόλιανδρο 
  • 2 κρεμμύδια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • μπούκοβο (προαιρετικά) 
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την ζύμη.


Για την ζύμη βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. 
( Μπορεί να γίνει και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά το χωριάτικο βοηθάει στο να είναι πιο σφιχτή η ζύμη μας και να μην ανοίξει στο βράσιμο)


Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά την ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια για να βάλουμε μέσα την γέμιση. 


Βάζουμε περίπου μια κουταλιά σούπας γέμιση 



και την κλείνουμε όπως θα δείτε στο βίντεο 



ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το νερό μας να βράσει. 


Όταν αρχίσει και βράζει το νερό βάζουμε μέσα 10-12 χινκάλι( ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) και τα βράζουμε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια και 7-9 λεπτά ακόμα.
Τα σερβίρουμε με πιπέρι και γιαούρτι (έτσι το τρώω εγώ
)
Καλή μας όρεξη!!


Λίγα λόγια για το χινκάλι Θεωρείται το εθνικό φαγητό της Γεωργίας. το τρων με το χέρι δαγκώνοντας λίγο και μετά ρουφάν το ζουμί και συνεχίζουν μετά .
Υπάρχει φυσικά και η χορτοφαγική εκδοχή που αντικαθιστούν τον κιμά με μανιτάρια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο