Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Σπανακοτυρόπιτα


μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
Για την γέμιση
  • σπανάκι
  • άνηθος
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • λίγο σιμιγδάλι
  • γιαούρτι
  • φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, τα ξερά κρεμμύδια, σιμιγδάλι, γιαούρτι , φέτα, αλάτι και πιπέρι 



τα ζυμώνουμε όλα μαζί.



Επειδή η γέμιση βγήκε μπόλικη, έκανα 2 ταψιά.



Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας  και βάζουμε την γέμιση.



βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και χαράσσουμε την πίτα. 



Την μία την έψησα και την άλλη την έβαλα στην κατάψυξη.
Ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο