Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Πιλάφι με φιδέ


μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά

  • 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
  • 1 ποτήρι φιδές
  •  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ζωμός λαχανικών
  • νερό σε αναλογία 1 ποτήρι ρύζι-2,5 ποτήρια νερό συν 1 ποτήρι νερό για τον φιδέ
Εκτέλεση

Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον φιδέ μέχρι ν αρχίσει να κοκκινίζει.
Μόλις κοκκινίσει τον βγάζουμε από το λάδι.



Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να κοχλάσει και τότε προσθέτουμε το ρύζι με τον φιδέ.
Αλατίζουμε , βάζουμε και τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε το φαγητό μας.


Σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και από πάνω το καπάκι.



Σερβίρουμε ζεστό όπως είναι .
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με κεφτεδάκια, ή με κρέας και
καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο