Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Λιαστές ντομάτες


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • ντομάτες  ώριμες
  • αλάτι χοντρό
  • θυμάρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες σε πάχος 1 εκατοστό και τις πασπαλίζουμε και από τις δυό πλευρές με το θυμάρι, την σκόνη σκόρδου και το αλάτι .
Τις βάζουμε σε ταψιά ή σχάρες και τις στεγνώνουμε στον ήλιο γυρίζοντάς τες να ξεραθούν και από τις δυο πλευρές.
Μετά είτε τις βάζουμε σε σακουλάκια και τις κρατάμε στην κατάψυξη είτε σε βάζα με λάδι.
Στο βάζο με το λάδι μπορούμε να προσθέσουμε ότι αρωματικό θέλουμε, ρίγανη, ξερό βασιλικό, σκελίδες σκόρδου, δαφνόφυλλα κλπ.
Επίσης πολύ ταιριάζει και η κάπαρη
Ο παλιός τρόπος: να είναι πολύ στεγνές και τις διατηρούμε σε πάνινες σακούλες.
Παρατήρηση : πολύ πρακτικό βρήκα να μαζεύω με μια σύριγγα τα νερά που μαζεύονται στο ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο