Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Κριθαρότο με σουπιά και μελάνι σουπιάς


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • 2 σουπιές
  • το μελάνι τους
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • κριθαράκι
  • 2 κουταλιές βούτυρο 
  • αλατοπίπερο
  • 1 ½   λίτρο ζωμό ψαριού,η αν δεν έχουμε κύβο λαχανικών
Εκτέλεση


Σοτάρουμε καλά τι κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες.
Σοτάρουμε και σβήνουμε με το ούζο. 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. 
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίζει. Από εκεί και μετά Ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα όπως κάνουμε στα ριζότα. 
Πέντε λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το μελάνι. Όταν είναι έτοιμο Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να χυλώσει το κριθαρότο μας. 
Το μελάνι το αραιώνουμε με λίγο νεράκι. 


Το αφήνουμε να καταπατήσει λίγο γιατί έχει άμμο και του περνάνε από ψιλή σήτα πριν το βάλουμε στο φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο