Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ρεβιθοκολοκυθοκεφτέδες


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 4-5 κολοκύθια
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα τσαγιού βρώμη αλεσμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • μαϊντανός
  • δυόσμος 
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια. το πρωί τα μισοβράζουμε και τα σουρώνουμε.
Τα αλέθουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο.



Τρίβουμε και τα κολοκύθια στον χοντρό τριφτη και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. 
Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά. 
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα ρεβίθια.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο καθώς επίσης και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα αυγά λίγο λάδι  και αλατοπίπερο. 
Στο τέλος βάζουμε και την βρώμη.


Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.


Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  μέχρι να ροδίσουν καλά.



Καλή μας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο