Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Γλυκό με μέλι και καρύδια



μαγειρεύει η Ελενα Γεωργιου

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ κιλό μυζήθρα ανάλατη (αναρή)
  • λίγη στέβια
  • κανέλα
  • ανθόνερο ή ροδόσταγμα
  • καρύδια
  • μέλι
Εκτέλεση

Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Το τρυπάμε για να μη φουσκώσει υπερβολικά και το ψήνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα  μαζί με την κανέλα και λίγη στέβια όση θέλουμε, δοκιμάζοντάς την να την κάνουμε όσο γλυκιά θέλουμε.
Προσθέτουμε και ανθόνερο ή ροδόσταγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μέρη.
Χωρίζουμε και την σφολιάτα σε 3 μέρη σπάζοντάς την με τα χέρια. 
Βάζουμε σε ένα ταψάκι το ένα μέρος της σφολιάτας και από πάνω το 1/3 του μείγματος της μυζήθρας. 
Πασπαλίζουμε λίγα καρύδια και περιχύνουμε με λίγο μέλι. 
Ξανά σφολιάτα και πάλι μυζήθρα και καρύδια και μέλι. 
Τελειώνουμε τα υλικά ανά στρώματα και στο τέλος ρίχνουμε και λίγη στέβια από πάνω αν θέλουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο