Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κέικ αλμυρό


μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
  • 400 γρ γιαούρτι ( στραγγιστό έλεγε η συνταγή που βρήκα , αλλά εγώ έβαλα από αυτό που είχα της αγοράς)
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κούπα φέτα
  • 5 αυγά
  • μισή κούπα λάδι , σπορέλαιο ...εγώ πάλι έβαλα ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • μαϊντανός
  • λουκάνικο 
  • ελιές 
  • πιπεριές ψιλοκομμένες κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί .
Ψήνουμε σε φούρνο 180 C για περίπου 1 ώρα. Και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν θα το σκέπαζα , γιατί θα σας κάτσει .



Σημείωση: στο αλμυρό το κέικ μπορείς να βάλεις ότι θέλεις, τυριά διάφορα , μπέικον, αντί για κρεατικά,μανιτάρια.... βάλτε την φαντασία σας.
Επίσης μια άλλη ιδέα , να το βάλετε σε φόρμα κέικ και μετά να το αλείψετε με κρέμα τυριού και να το στολίσετε με φρέσκα λαχανικά ΄(ντοματίνια , φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγουράκι... έτσι σκέφτομαι να το κάνω την επόμενη φορά)
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο