Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Μοσχάρι με πράσινες ελιές


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1,5 κιλό μοσχάρι
  • 1/2 κιλό καρότα σε ροδέλες
  • 3 ντομάτες σε καρεδάκι
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 200 γρ ελιές
  • 3-4 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας.
Το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το βγάζουμε σε μία πιατέλα. 
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις ντομάτες να πάρουν μια βράση.
Βάζουμε και το μοσχάρι μέσα και το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, και το θυμάρι. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε και τις ελιές και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να μελώσει το φαγητό μας.


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό  και να δέσουν τα υλικά μας και σερβίρουμε!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο