Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μελιτζανοσαλάτα


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • μελιτζάνες
  • πιπεριά Φλωρίνης
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • ξύδι
  • λεμόνι
Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά, αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. 
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και μ ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το λεμόνι ( η ποσότητα είναι θέμα γούστου). Εγώ έβαλα 2 κουταλιές ξύδι και χυμό από ένα λεμόνι. 
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. 
Με το μπιμερ περνάμε την σαλάτα πολύ λίγο. 
Δεν θέλουμε να γίνει αλοιφή. Απλά να κοπούν ψιλά τα υλικά μας και να αναμειχθούν. 
Στη φωτο νομίζω φαίνεται πόσο λιωμένη είναι. ( σαν τραχανάς περίπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο