Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Κοτόπουλο τινόλα



Η συνταγή είναι από τις Φιλιππίνες  και την μαγειρεύει η Christiana Eleftheriou

Υλικά
  • 7 μπούτια από κοτόπουλο 
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά
  • σκόρδο
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 1 τζίντζερ
  • τσίλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 1 κύβος –ζωμός από κοτόπουλο
  • κολοκύθι (κρεατοκόλοκο)
  • κινέζικο λάχανο
  • πατάτες
  • λάδι

 Εκτέλεση

 Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από τα μπούτια και τα κόβουμε σε μπουκιές.
Τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το βραστό νερό. Στο μπλέντερ αλέθουμε το άλλο κρεμμύδι μαζί με το τζίντζερ και το τσίλι και τα προσθέτουμε και αυτά στην σούπα μας.
Αλατοπιπερώνουμε και σειρά έχει η σάλτσα ψαριού και ο κύβος από κοτόπουλο.
 ενώ βράζει η σούπα ξεφλουδίζουμε το κολοκύθι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
10 λεπτά πριν το τέλος το προσθέτουμε κι αυτό να βράσει αλλά χωρίς να λιώσει να κρατάει λίγο.
Προαιρετικά προσθέτουμε και κινέζικο λάχανο και πατάτες σε κυβάκια.

Παρατηρήσεις : την σάλτσα ψαριού  (fish sauce) την βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα
Τζίντζερ, και τσίλι βάζουμε όσο θέλουμε επειδή είναι πικάντικα.
Το κρεατοκόλοκο είναι μια ποικιλία κολοκυθιού που το χρησιμοποιούν πολύ στην Κύπρο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο