Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Μουσακάς με λαχανικά




μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • κρεμμύδι
  • πιπεριά Φλωρίνης
  • πιπεριά πράσινη
  • κολοκυθάκια
  • πατάτες
  • μανιτάρια
  • κιμάς
  • κρασί
Για την μπεσαμέλ
  • 1 1/4 φλ. γάλα και ίσως και παραπάνω 
  • 2 κ.σ. βούτυρο 
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κρόκος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την επικάλυψη
  • κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ζεσταίνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι και να ετοιμάσουμε τον κιμά.


Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και μανιτάρια φρέσκα. Σβήνουμε με λίγο κρασί.


Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μείγμα που κάνει μπουρμπουλήθρες
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, η σάλτσα μας θα σβολιάσει. 
Αν δεν αισθανόμαστε άνετα με αυτό, μπορούμε να βάλουμε το γάλα ζεστό, αλλά αν ανακατεύουμε καλά δεν είναι απαραίτητο.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 
Σιγά σιγά η μπεσαμέλ μας θα πήξει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν θέλουμε), χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Στο τέλος ρίχνουμε και ένα κρόκο αβγού


Στρώνουμε τον κιμά πάνω από τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε και λίγο κασέρι πάνω πάνω 


και ψήνουμε για 30 λεπτά  στους 180 βαθμούς.



Έτοιμο!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο