Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Χοιρινό με φασολάκια και βλίτα


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά
  • χοιρινό σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή ψιλοκομμένη
  • φασολάκια
  • βλίτα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • μαϊντανός
  • αλατοπίπερο
  • λάδι
Εκτέλεση


Αφού σοτάρουμε το  κρεμμύδι, προσθέτουμε το  σκόρδο και το σοτάρουμε για λίγο κι αυτό. Βάζουμε το χοιρινό και το φέρνουμε μερικές βόλτες και αφού θωρακιστεί προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα. Δεν βάζω πολύ. Δεν θέλω να κοκκινίσει το φαγητό, απλά να προσθέσει γεύση και λίγο χρώμα. 
Ρίχνουμε τα φασολάκια, τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. 
Τα φασολάκια βράζουμε με τα υγρά τους, οπότε δεν χρειάζονται πολύ νερό. Βράζουμε για μισή περίπου ώρα και τότε βάζουμε τα βλίτα, δύο πιπεριές κόκκινες -για χρώμα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. 
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο ένα τέταρτο και είμαστε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο