Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Κρίταμο τουρσί



μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
κρίταμο
λίγο ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
ζάχαρη
νερό
Εκτέλεση

Λοιπόν πάμε σε μια παραλία
Μαζεύουμε κρίταμο τρυφερό
Το πλένουμε πολύ καλά. Και το ζεματάμε για 4- 5 λεπτά αυστηρά. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να κρατήσει το πράσινο χρώμα.( Το μπλανσαρουμε δλδ). 
Το σουρώνουμε να στραγγίσει καλά. 
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα ξύδι, αλάτι, ζάχαρη, νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε το βάζο με κρίταμο και ξύδι να το καλύπτει. 
Το αφήνουμε η έτσι και σερβίρουμε με λάδι η σε 3-4 μέρες το βάζουμε σε βάζο με ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο