Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Τούρτα παγωτό



μαγειρεύει η Εleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
  • 2 473ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 300 ml γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 σοκολάτα 100 γρ γάλακτος 
  • 1 σοκολάτα γάλακτος με σπασμένα καρύδια 100 γρ.
Εκτέλεση

Χτυπούμε το ζαχαρούχο μέχρι ν' ασπρίσει. Σε έναν μεγαλύτερο κάδο χτυπούσε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με το ένα κουταλάκι βανίλια. 
Ανακατεύουμε και τα χτυπούσε αλύπητα για 5 λεπτά. Τον κάδο τον τοποθετούμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά. Το ξαναχτυπούμε ....αλύπητα για 5 λεπτά. 
Μπαίνει κατάψυξη. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για μια ακόμη φορά και προσθέτουμε τη σοκολάτα με τα καρύδια.
Έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας σε μια φόρμα και Ρίχνουμε το μείγμα. Το κλείνουμε καλά με ότι νομίζεται εσείς....
Και το αφήνουμε για μια μέρα. Συνήθως παίρνει 6 ώρες για να παγώσει. Επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία μόνο που στο δεύτερο μείγμα Ρίχνουμε λιωμένη τη σοκολάτα γάλακτος.
Θα δείτε ότι το χρώμα θα αλλάξει. 
Αν θέλετε πιο βαθύ σοκολατένιο μπορείτε να προσθέστε κακάο ή μερέντα λιωμένη . Ρίχνετε το δεύτερο μείγμα στο παγωτό σας και το ανακαλύπτετε καλά. 
Μετά από 6 ώρες η τούρτα παγωτό είναι έτοιμη.
Για παιδικό πάρτυ μπορείτε να κρατήσετε λίγο μείγμα και να γεμίσετε διάφορες φόρμουλες διακοσμητικές και να τα χρησιμοποιήσετε για ντεκόρ.
Αυτά. Εύχομαι καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να το κάνετε . Απλό κι εύκολο.
Υ.Γ. πολλές οι δυνατότητες...Αλλά είμαι ακόμη του νηπιαγωγείου....Μόλις μπω στο Λύκειο θα έχω περισσότερα να γράψω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο