Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ζύμη για εύκολο άνοιγμα πίτας

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

  • 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 2 κ γλ αλάτι
  • λίγο λάδι
  • λίγο ξύδι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό και λίγο ακόμη, όσο χρειαστεί για την ζύμη μας.


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας και την χωρίζουμε σε 2 μέρη. Το ένα να είναι λίγο μεγαλύτερο , επειδή θα το χρησιμοποιήσουμε για το κάτω φύλλο.

Πλάθουμε το κάθε μέρος της ζύμης σε 3 μπαλάκια και τ αλευρώνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε.

Τ αφήνουμε για μισή ώρα.


Μετά το μισάωρο ανοίγουμε 1 μπαλάκι σε μικρό φύλλο ίσα με 1 ρηχό πιάτο. Το αλείφουμε με λάδι. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό. 

Βάζουμε και το τρίτο χωρίς να το αλείψουμε. 

Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το πιάτο στο ψυγείο για 2 ώρες. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 3 μπαλάκια-φύλλα.


Αφού περάσει το δίωρο βγάζουμε το πιάτο με τα μεγαλύτερα φύλλα και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μαζί και τα τρία, όπως είναι, σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας. 



Λαδώνουμε και βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας. 

Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο ίσα με το ταψί και καλύπτουμε την γέμιση. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και λαδώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο