Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σπανακόπιτα χωριάτικη




μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά για την γέμιση
  • σπανάκι
  • σέσκουλα ή παζιά
  • τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Για τα φύλλα
  • νερό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • λίγο λάδι
  • λίγο ξύδι
Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα όλα μαζί μέσα σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε. 
Μετά αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. 
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. 
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε 12 φύλλα. 
Λαδώνουμε λίγο το ταψί και απλώνουμε πρώτα 2 φύλλα κάτω, μετά τη γέμιση και μετά ξανά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά 2 φύλλα. 
Μετά χαράζουμε την πίτα, την λαδώνουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα και με το φούρνο.


Τα  τρίγωνα τα μεγάλα κομμάτια τα ανοίγουν από πάνω και βάζουν  γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο