μαγειρεύει η Eleni Othonas
Υλικά για την γέμιση
Βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα όλα μαζί μέσα σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
Μετά αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε 12 φύλλα.
Λαδώνουμε λίγο το ταψί και απλώνουμε πρώτα 2 φύλλα κάτω, μετά τη γέμιση και μετά ξανά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά 2 φύλλα.
Μετά χαράζουμε την πίτα, την λαδώνουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα και με το φούρνο.
- σπανάκι
- σέσκουλα ή παζιά
- τυρί φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- νερό
- αλεύρι για όλες τις χρήσης
- λίγο λάδι
- λίγο ξύδι
Βάζουμε τα υλικά για τα φύλλα όλα μαζί μέσα σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
Μετά αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε 12 φύλλα.
Λαδώνουμε λίγο το ταψί και απλώνουμε πρώτα 2 φύλλα κάτω, μετά τη γέμιση και μετά ξανά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά 2 φύλλα.
Μετά χαράζουμε την πίτα, την λαδώνουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα και με το φούρνο.
Τα τρίγωνα τα μεγάλα
κομμάτια τα ανοίγουν από πάνω και βάζουν γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου