Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Φανουρόπιτα



μαγειρεύει η Giota Xaropoulou

Υλικά
  • 375  γρ σπορέλαιο
  • 375 γρ πορτοκαλάδα με στέβια
  • 300 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 540 γρ αλεύρι φαριν απ
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
  • 120 γρ καρύδια
  • 75 γ ρ σταφίδες
  • λίγο λικέρ για τις σταφίδες (αφού μουλιάσουμε σε αυτό τις σταφίδες το ρίχνουμε στο μείγμα) ελάχιστο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • λίγη τρούφα
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί, χωριστά όλα τα υγρά μαζί και μετά τα ενώνουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25Χ30cm και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα της φανουρόπιτας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για μια ώρα όπως το κέικ. 
Όταν ψηθεί γαρνίρουμε με καρύδι τριμμένο, λίγη τρούφα και λίγη ζάχαρη καρύδας που προηγουμένως την έχουμε λίγο τρίψει στο μουλτι.

Παρατήρηση : Να πω ότι η ζάχαρη καρύδας και η πορτοκαλάδα, μπορούν να αντικατασταθούν στην ίδια ποσότητα με κανονική ζάχαρη και κανονική πορτοκαλάδα. Η συνταγή όπως είναι εδώ είναι κατάλληλη για διαβητικούς, για όσους κάνουν διατροφή ή έχουν θέματα υγείας αλλά που απαγορεύεται η ζάχαρη όπως π. χ. Όσοι κάνουν χρήση κορτιζόνης. Απλά όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα παραλείπουμε το λικέρ και τις σταφίδες αν είναι απαραίτητο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο