μαγειρεύει η Giota Xaropoulou
Υλικά
- 375 γρ σπορέλαιο
- 375 γρ πορτοκαλάδα με στέβια
- 300 γρ ζάχαρη καρύδας
- 540 γρ αλεύρι φαριν απ
- λίγη κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- 1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
- 120 γρ καρύδια
- 75 γ ρ σταφίδες
- λίγο λικέρ για τις σταφίδες (αφού μουλιάσουμε σε αυτό τις σταφίδες το ρίχνουμε στο μείγμα) ελάχιστο αλάτι
- 1 βανίλια
- λίγη τρούφα
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί, χωριστά όλα τα υγρά μαζί
και μετά τα ενώνουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25Χ30cm και αδειάζουμε
σε αυτό το μείγμα της φανουρόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς
περίπου για μια ώρα όπως το κέικ.
Όταν ψηθεί γαρνίρουμε με καρύδι τριμμένο, λίγη
τρούφα και λίγη ζάχαρη καρύδας που προηγουμένως την έχουμε λίγο τρίψει στο
μουλτι.
Παρατήρηση : Να πω ότι η ζάχαρη καρύδας και η πορτοκαλάδα, μπορούν να αντικατασταθούν στην ίδια ποσότητα με κανονική ζάχαρη και κανονική πορτοκαλάδα. Η συνταγή όπως είναι εδώ είναι κατάλληλη για διαβητικούς, για όσους κάνουν διατροφή ή έχουν θέματα υγείας αλλά που απαγορεύεται η ζάχαρη όπως π. χ. Όσοι κάνουν χρήση κορτιζόνης. Απλά όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα παραλείπουμε το λικέρ και τις σταφίδες αν είναι απαραίτητο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου