Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Μαρμελάδα πράσινης ντομάτας


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 2 κιλά πράσινες ντομάτες
  • 2 κιλά ζάχαρη καστανή (ή άσπρη κρυσταλλική) 
  • φλούδες από 1 λεμόνι 
  • χυμό από το λεμόνι 
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες , τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους.
Τις κόβουμε σε κομμάτια, τις σκεπάζουμε  με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. 




Την επόμενη μέρα, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 1/2 ποτήρι νερό, τη φλούδα του λεμονιού και το ζουμί που έχουν βγάλει. 
Τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. 


Μόλις μαλακώσουν τις πολτοποιούμε  με το εργαλείο του πουρέ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε να πάρουν ακόμη μια βράση σε σιγανή φωτιά μέχρι να "δέσει" το σιρόπι . 
Σημείωση : Εάν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε από την αρχή τις ντομάτες στο multi
και να τις βάλουμε σαν πολτό στην κατσαρόλα για να γίνουν μαρμελάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο