μαγειρεύει η Martha Anastassoglou
Υλικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 1-2 κρεμμύδια κομμένα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- αλάτι
- κρεμμύδια
- λίγη ζάχαρη
- βαλσάμικο
- ρίγανη (προαιρετική)
Μουλιάζουμε την φάβα από βραδύς. Την άλλη μέρα την ξεπλένουμε πολλές φορές και την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο, όσο να την καλύπτει και 2-3 δάχτυλα επιπλέον.
Την βράζουμε και την ξαφρίζουμε αρκετές φορές.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια κομμένα, το λάδι και το αλάτι.
Την βράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου. Την πολτοποιούμε στο μούλτι σε δόσεις και την βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα έτοιμη για σερβίρισμα.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και τ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου