Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια


μαγειρεύει η Martha Anastassoglou

Υλικά
  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1-2 κρεμμύδια κομμένα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • κρεμμύδια
  • λίγη ζάχαρη
  • βαλσάμικο
  • ρίγανη (προαιρετική)
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε την φάβα από βραδύς. Την άλλη μέρα την ξεπλένουμε πολλές φορές και την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο, όσο να την καλύπτει και 2-3 δάχτυλα επιπλέον.
Την βράζουμε και την ξαφρίζουμε αρκετές φορές.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια κομμένα, το λάδι και το αλάτι.
Την βράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου. Την πολτοποιούμε στο μούλτι  σε δόσεις και την βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα έτοιμη για σερβίρισμα.




Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό να μαραθούν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και τ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.



Σερβίρουμε την φάβα και από πάνω βάζουμε λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συνοδεύουμε και με μία ωραία μελιτζανοσαλάτα και καλή μας όρεξη!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο