μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου
Υλικά
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κιλό κολοκύθα για πίτα
- 1/2 κιλό ντομάτες
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. ταχίνι ολικής
Εκτέλεση
Την πρώτη μέρα αναπιάνουμε το προζύμι μας και το αφήνουμε 24 ώρες να φουσκώσει καλά.
Την άλλη μέρα βράζουμε τα λαχανικά μας χωρίς καθόλου νερό
μέχρι να μαλακώσουν πολύ και τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών για να γίνουν χυλός.
Διαλύουμε το προζύμι μέσα στον χλιαρό χυλό προσθέτουμε το ταχίνι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη μας μέχρι την άλλη μέρα σκεπασμένη με μια κουβέρτα.
Στη συνέχεια παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη, ανοίγουμε μικρά φύλλα
και τα απλώνουμε να να στεγνώσουν.
Όσο στεγνώνουν τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομματάκια μέχρι να στεγνώσουν καλά
και τότε τα τρίβουμε στο κόσκινο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου