Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Μαρμελάδα με 4 κόκκινα φρούτα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά για 3 κιλά φρούτων
  • φράουλες
  • σμέουρα
  • αρώνια
  • φραγκοστάφυλα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • χυμό 2 λεμονιών
  • άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση

Τα φρούτα τα είχα στην κατάψυξη , βάζοντας τα λίγα λίγα μέχρι να μαζευτούν αρκετά.



Βάζουμε τα φρούτα σε μια βαθιά κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να πιούν λίγα απ τα υγρά τους.



Τότε προσθέτουμε την ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και το άρωμα βανίλιας.



Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες.



Σημείωση : την ζάχαρη την βάζουμε αργότερα και όχι μαζί με τα φρούτα για να μην ψηθεί πολλή ώρα και μαυρίσει η μαρμελάδα. 

Έτσι διατηρείται διαυγής και γυαλιστερή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο