Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

κολοκύθα βουτύρου με λαζάνια

 μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2  κιλό κολοκύθα βουτύρου κομμένη σε κύβους του 1 πόντου 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης 
  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο 
  • αλατοπίπερο 
  • 500 γρ. ζυμαρικά 

Εκτέλεση

Αν έχουμε χρόνο, ξεκινάμε καραμελώνοντας κρεμμύδια, αλλιώς δεν βάζουμε καθόλου. Δεν ταιριάζει η αψάδα τους. 

Για να τα καραμελώσουμε, τα κόβουμε σε πολύ λεπτέ λωρίδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, δίχως τίποτε άλλο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (αν η κλίμακα είναι μέχρι το 9, στο 2). 

Βάζουμε και το καπάκι ανάποδα, για να πέφτουν οι υγροποιημένοι υδρατμοί στην μέση και τα αφήνουμε για μια ώρα, ενώ τα ανακινούμε κάθε 20 λεπτά. 

Όταν μαλακώσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι όπου έχει κάψει το λάδι και προσθέτουμε μια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη επίσης σε πολύ λεπτές λωρίδες. 

Ανακινούμε για 2-3 λεπτά και βάζουμε την κολοκύθα. 

Ανακινούμε κάθε λίγο, φέρνοντας το πάνω κάτω, αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν μαλακώσουν εντελώς και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον βασιλικό. 

Εγώ βάζω μαύρο βασιλικό επειδή δεν θέλω πρασινάδες σε αυτή την συνταγή. 

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και τα ζυμαρικά, που έχουμε βράσει αλ ντέντε και δεν έχουν απαλλαγεί εντελώς από τα νερά τους. 

Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και είμαστε έτοιμοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο