μαγειρεύει η Anna Mkhitaryan
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή digestive (450 gr)
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ - 300ml)
- 300 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή 1 κουτί ζελέ βύσσινο εμπορίου (κονσέρβα)
- κεράσι γλυκό ή βύσσινο για διακόσμηση (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάζουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα
μπισκότα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι .
Ανακατεύουμε να μουσκευτούν τα μπισκότα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι η σε ένα δίσκο που βάζουμε μόνο το δαχτυλίδι από ένα αποσπώμενο ταψάκι (διαμέτρου 25-27 εκ.)
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί πρώτα στα τοιχώματα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Από πάνω βάζουμε τη μαρμελάδα ή το βύσσινο ζελέ και το
απλώνουμε παντού. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο ένα βράδυ (10-12 ώρες) ώστε να
μαλακώσουν τα μπισκότα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου