Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Γιαουρτογλυκό ψυγείου σε 5 λεπτά

 


μαγειρεύει η Anna Mkhitaryan

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή digestive (450 gr)
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ - 300ml)
  • 300 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή 1 κουτί ζελέ βύσσινο εμπορίου (κονσέρβα)
  • κεράσι γλυκό ή βύσσινο για διακόσμηση (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Σε ένα  μπολ σπάζουμε  σε μικρά κομμάτια όλα τα μπισκότα.

Προσθέτουμε το  ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι .

Ανακατεύουμε να μουσκευτούν τα μπισκότα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι η σε ένα δίσκο που βάζουμε μόνο το δαχτυλίδι από ένα αποσπώμενο ταψάκι (διαμέτρου 25-27 εκ.) 

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί πρώτα στα τοιχώματα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Από πάνω βάζουμε τη μαρμελάδα ή το βύσσινο ζελέ και το απλώνουμε παντού. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο ένα βράδυ (10-12 ώρες) ώστε να μαλακώσουν τα μπισκότα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο